Inloggen in BEAM

De Stichting Beelease heeft voor de bijenhouders een gratis BEAM app beschikbaar. De digitale versie vervangt de papieren kastkaart. Met de BEAM app beheer je een bijenstal, de kasten en de inspecties. De app is beschikbaar op mobiele telefoon, laptop, desktop computer of tablet.

ACCOUNT aanvragen
Voor het aanvragen van een toegangscode van de BEAM digitale inspectie, klik op Aanvragen.

BEAM node beschikbaar
In de BEAM app zijn de online data van de hardware BEAM node “BEAM-er” beschikbaar. Elke uur ontvangt je een update van de status van je bijenvolk. De BEAM-er is voor elke bijenhouder als lease beschikbaar. Voor de prijs van € 5,- per maand en minimaal 12 maanden gebruikt je de BEAM-er Hoe lease je een BEAM-er?
Klik op Aanvragen voor de bestelling van de hardware.

De BEAM-er meet waarden zoals temperatuur, relatieve vochtigheid in de bijenkast. De data worden per direct naar de BEAM server verstuurd. BEAM maakt gebruik van LoRaWAN of Wifi, naar keuze. Het doel van meten in een bijenkast is de observatie van temperatuur van broednest met 3 electrodes. De temperatuur wordt in een nauwkeurigheid van +/- 0.2 graad Celsius ( gekalibreerd !) als grafiek beschikbaar. Met 3 elektrodes wordt in – en buiten het broednest de temperatuur vergeleken. Zodra de temperatuur rond het broednest toeneemt, groeit het bijenvolk gezond en in hoog tempo. Zodra de temperatuur daalt, kan een zwermsituatie verwacht worden.